Η Πρωτοβουλία Εξωστρέφειας που υλοποιεί ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ, με μήνυμα «Νέες Δεξιότητες: Σύγχρονες Επιχειρήσεις» και αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας, εξελίσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία, με τη συμμετοχή στελεχών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.


Στην Πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάπτυξη δικτυώσεων, συμμετέχουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, συνολικά 400 στελέχη από περίπου 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης, καθώς και στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής.

Παράλληλα με τηΦάση της Επιμόρφωσης, δρομολογείται και η αντίστοιχηΦάση της Συμβουλευτικής Υποστήριξης, με την κατανομή των στελεχών σε εξειδικευμένους Συμβούλους Εξωστρέφειας και τη διενέργεια των μεταξύ τους συναντήσεων/συνεδριών που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη. Η ολοκληρωμένη αυτή προσέγγιση υποστήριξης στελεχών και επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας συμπληρώνεται με τηΦάση της Ανάπτυξης Δικτυώσεωντων στελεχών και επιχειρήσεων με φορείς, εμπειρογνώμονες και συμβούλους, που έχουν σαν στόχο τη διάχυση επιτυχημένων μεθόδων και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί στην αντιμετώπιση προβλημάτων στις εξαγωγές και το διεθνές εμπόριο.

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις της Πρωτοβουλίας "Export Expert"

Μέσα στο 2013, έλαβαν ήδη μέρος περίπου 400 στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας, μεγέθη επιχειρήσεων και βαθμό εξαγωγικής ωριμότητας. Αναλυτικότερα:

  • Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 19 τμήματα εκπαίδευσης στελεχών σε όλη τη χώρα (5 στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη, 3 στην Πάτρα, 1 στην Κατερίνη, 1 στα Ιωάννινα, 1 στην Καστοριά, 1 στην Ορεστιάδα, 1 στο Αγρίνιο, 1 στο Βόλο και 1 στην Κομοτηνή).
  • Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 760 ώρες επιμόρφωσης (40 ώρες ανά τμήμα) σε ειδικές θεματικές ενότητες που αφορούν στην στρατηγική εξωστρεφούς προσανατολισμού, στις διαδικασίες ανάπτυξης εξαγωγών και στην εκπόνηση Σχεδίου Εξωστρεφούς Προσανατολισμού (Export Action Plan).
  • Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης οι επιμέρους συναντήσεις/συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, ανά ομάδα στελεχών επιχείρησης (πλέον των 5.500 ωρών coaching).
  • Δημιουργήθηκαν συνεργασίες με 25 περίπου εξειδικευμένους εισηγητές και συμβούλους για την παροχή επιμόρφωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης.
  • Σχεδιάστηκαν οι πρώτες δράσεις δικτύωσης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και των εμπλεκομένων στελεχών και επιχειρήσεων σε διάφορες πόλεις πανελλαδικά.
  • Αναπτύσσεται μια σύγχρονη διαδικτυακή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης των εξωστρεφών στελεχών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο συνεργασίας του ΣΕΒ με τη Google.

Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία του ΣΕΒ αξιολογείται από τα στελέχη, τις επιχειρήσεις και του συνδέσμους τους ως ιδιαίτερα σημαντική,  μια και ένας από τους βασικούς παράγοντες υστέρησης της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι η έλλειψη σε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες του στελεχιακού τους δυναμικού.

Νίκος Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών  Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος:
"Η Πρωτοβουλία του ΣΕΒ “EXPORT EXPERT” συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε διεθνές επίπεδο".

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Βιομηχανιών  Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος,  κοΝίκο Κοτσώνη, «Κάθε επιχειρηματίας που επιδιώκει την ανάπτυξη της επιχείρησής του, είναι σκόπιμο ή ακόμη και αναγκαίο να απευθυνθεί και σε αγορές εκτός της χώρας του, για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει, για να διευρύνει τον επιχειρηματικό του ορίζοντα. Στην Ελλάδα, οι οικονομικές συγκυρίες επιβάλλουν την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης. Προϋπόθεση, βέβαια, για μία τέτοια δράση είναι η επένδυση σε στελέχη που θα μπορούν να αναπτύξουν εξωστρεφή και καινοτομικά προϊόντα ή υπηρεσίες, ανταγωνιστικά προς τις ξένες αγορές. Η Πρωτοβουλία του ΣΕΒ “EXPORT EXPERT” έρχεται να καλύψει αυτή ακριβώς την ανάγκη. Εστιάζει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων εξωστρέφειας των στελεχών επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και των διεθνών αγορών. Οι επιχειρήσεις αποτελούν τη μηχανή της οικονομίας μας και η υποστήριξη των στελεχών τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΣΕΒ, συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε διεθνές επίπεδο».

Σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας για την Εξωστρέφεια “ΕXPORT EXPERT”, προβλέπεται η περαιτέρω εξέλιξη και διασύνδεση με αντίστοιχες δράσεις, όπως η νέα Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την Καινοτομία, με βάση και το μεγάλο αριθμό αιτήσεων στελεχών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από το σύνολο των δράσεων Επιμόρφωσης, Συμβουλευτικής και Δικτύωσης που διοργανώνει ο ΣΕΒ.
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για την Πρωτοβουλία του ΣΕΒ “EXPORT EXPERT”, στην ιστοσελίδαwww.sev4enterprise.org.gr, καθώς και από τους συνεργαζόμενους φορείς (ΣΕΒ / Αθήνα, τηλ.: 2115006118, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ΣΕΒΕ / Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 535333, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
 

Η Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την Εξωστρέφεια, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
«Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»
και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους

 

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search