ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και  Δυτικής Ελλάδος παραβρέθηκε   εχθές  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Γιώργου Κεπενού.

Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευσαν από την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κος Γιώργος Αγγελόπουλος , o Γεν.  Διευθυντής  Αναπτυξιακού προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κος Δημήτρης Καραβίδας, ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κος  Λυκούργος Σταματελάτος και ο Διευθυντής   Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαϊας κ. Σταύρος Βέρρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα  και μετά την ενημέρωση από τον κ. Κατσιφάρα  για τις αναπτυξιακές προοπτικές που δρομολογούνται μέσα από τους άξονες της επόμενης προγραμματικής  περιόδου 2014 -2020.

 Στην συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις – Βιομηχανίες στην Δυτική Ελλάδα .

Θέματα υποδομών  ( Ολυμπία οδός, Ιόνια οδός, Σιδηρόδρομος, Φυσικό Αέριο , Λιμάνι,   καθώς  και  θέματα συνδυασμένων  μεταφορών,    ήταν κυρίως αυτά που τέθηκαν μετ’ επιτάσεως από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των ενταγμένων προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ,   και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στις αδειοδοτήσεις  νέων επενδυτικών προγραμμάτων ήταν από τα θέματα που επίσης συζητήθηκαν     διεξοδικά και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες  για την άρση των εμποδίων που δημιουργούν προβλήματα και αποθαρρύνουν κάθε νέα επενδυτική προσπάθεια στην περιοχή μας.

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας  στην περιοχή μας 27% και κυρίως των νέων που αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό  του  65% (δηλαδή ένας στους 4 νέους έχει απασχόληση), είναι ένα θέμα που προβληματίζει  όλους.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν είναι δυνατόν  τονίστηκε από την πλευρά του Συνδέσμου να επιδιώκει το Υπουργείο Οικονομικών να βγάλει  πρωτογενή πλεονάσματα και 3 στους 4 νέους κυρίως επιστήμονες να μην έχουν δουλειά.

Θ α πρέπει να ληφθούν άμεσα  μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης .  Να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Η πολυπόθητη  ανάπτυξη θα ξεκινήσει από τν πρωτογενή κι κυρίως από την μεταποίηση και τον δευτερογενή τομέα.

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search