ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου του Συνδέσμου  Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος , που συνήλθε υπό την προεδρία του Φαίδωνα Κουνινιώτη, έγινε η πλήρης συγκρότηση του Σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 4 του

καταστατικού.

Η σύνθεση της νέας Διοίκησης που προήλθε  από τις αρχαιρεσίες της 8/4/2009  έχει ως ακολούθως :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Δ.Σ.                ΦΑΙΔΩΝ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ε.Ε.                ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΠΕΝΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ                       

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ                 ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

 ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  ΣΠΥΡΟΣ  ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                            ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΑΒΛΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡ.  ΤΑΜΙΑΣ        ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ       ΜΑΡΙΟΣ  ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ                           ΑΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

                                             ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

                                             ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                             ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ

ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

& ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΛΑΊΤΗΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ                           ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

   ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΡΟΜΑΤΗ

   ΝΙΚΟΣ  ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΣ

 

Ο πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου Σπύρος  Δούκας συνεχάρη τα μέλη για την εκλογή τους και ευχήθηκε όλοι μαζί να εργαστούμε για να συνεχίσουμε την δημιουργική πορεία του Συνδέσμου μας στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της τοπικής  και περιφερειακής βιομηχανίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Ε κ. Φαίδων Κουνινιώτης απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Κατ’ αρχάς, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε αποδεχόμενοι της υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου μας.

Την θέση του προέδρου, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την προ­σφορά τους, από της ιδρύσεως του Συνδέσμου μας έως σήμερα, με­γά­λες προσωπικότητες της βιομηχανίας. Προσωπικότητες που προσέφεραν τα μέγιστα με την δραστηριότητά τους στην ανάπτυξη της επιχειρη­ματι­κό­τητας αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους ισχυροποίησαν τον Σύνδε­σμό μας όχι μόνο με το δυναμικό τους ρόλο στον χώρο ευθύνης του αλλά και στα κεντρικά όργανα, με την ex officio συμμετοχή του προέδρου μας στην Αντιπροεδρία του κεντρικού ΣΕΒ.

Αναλαμβάνω την προεδρία με ένα ορεξάτο και τολμηρό Διοικητικό Συμ­βούλιο, σε μια κρίσιμη περίοδο, που οι παρενέργειες της εισαγόμενης οικονομικής κρίσης έχουν προκαλέσει δυσμενείς συνθήκες, κυρίως στον παραγωγικό ιστό της χώρας και ιδιαί­τε­ρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, που αποτελούν και την πλειοψηφία των μελών του Συν­δέσμου μας.

Η Πελοπόννησος & η Δυτική Ελλάδα χαρακτηρίζονται από χαμηλό ΑΕΠ, το χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ση­μα­ντική υστέρηση στην ανάπτυξη. Χρήζουν δε ιδιαίτερης επιμέλειας και φρο­ντί­δας καθώς υστερούν σε υποδομές, παρά τις προσπά­θειες των τε­λευταίων χρόνων.

Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις που σε ένα δυσμενές περιβάλλον, προσπα­θούν να εκσυγχρονιστούν, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, δέχονται πλέον τα πλήγματα της κρί­σης. Αυτά εμφανίζονται με την ραγδαία μείωση του κύκλου εργασιών, την μείωση των εξαγωγών και βεβαίως την σε πολλές περιπτώσεις βίαιη αντί­δραση και κατ’ επέκταση αρνητική παρέμβαση του χρημα­τοπι­στω­τι­κού συστή­ματος.

Ο ψυχολογικός παράγων προκαλεί έντονη ανασφάλεια στην επιχει­ρη­μα­τική κοινότητα αλλά και στους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου θα κληθούμε να αντισταθούμε, να παρέμβουμε αλλά και να ισορροπή­σουμε.

Ο πολυδαίδαλος δημόσιος τομέας που προκαλεί έντονες δυσλειτουργίες λόγω της ισχυρής γραφειοκρατίας, το χάσμα του κόστους χρηματοδό­τη­σης μεταξύ ανταγωνιστριών χωρών στις εξαγωγές μας όπως Ιταλία και Ισπανία, η μειωμένη ρευστότητα, η τόνωση της απασχόλησης και της κα­τανάλωσης είναι θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν και θα πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς με στόχο την βελτίωσή τους.

Η στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τα 28 δισ. δεν έχει περάσει ακόμη στην μικρομεσαία επιχείρηση και κατ’ επέκταση στην πραγματική οικονομία. Η παρέμβαση του κράτους με σύγχρονα ευέλικτα εργαλεία στήριξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων και της απασχό­λη­σης είναι επιτακτικά αναγκαία και θα πρέπει να είναι άμεση. Ο Σύνδε­σμός μας θα είναι παρών με παρεμβάσεις, προτάσεις και υλοποιήσιμους σχεδιασμούς.

Το εισόδημα, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή θα πρέπει να δια­σ­φαλισθούν με κάθε μέσον και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε χρέος να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά επίλυσης του προβλήματος.

Κατόπιν, θα πρέπει από όλους τους φορείς της περιφέ­ρειας να γίνει μια τιτάνια προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Όσον αφορά τις υποδομές και την επιχειρηματι­κότη­τα, να εκ­με­ταλλευτούμε τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις συ­μπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού το­μέα. Να στηρίξουμε τις Βιομηχανικές περιοχές, τα ΒΙΟΠΑ και να προ­σφέρουμε τις βάσεις για πρόκληση προ­στι­θέ­μενης αξίας και απα­σχό­λη­ση. Σε όλα  αυτά ο Σύνδεσμός μας με την νέα Διοίκησή του, θα προ­σφέ­ρει όλες του τις δυνάμεις.

Πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου μια Αγγλική παροιμία που λέει:

Η ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ Η ΠΙΣΩ.

ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ.

Και εμείς έχουμε χρέος να πάμε μπροστά.

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search