sev167-66

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια “ΕXPORT EXPERT”

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται η Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια “ΕXPORTEXPERT”, που αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας, η οποία έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή στελεχών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνει :

 

  Εκπαίδευση Στελεχών

  Συμβουλευτική Υποστήριξη

  Ανάπτυξη Δράσεων Δικτύωσης

Μέσα στο 2013 έλαβαν ήδη μέρος στην πρωτοβουλία περίπου 400 στελέχη επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας, μεγέθη επιχειρήσεων και βαθμό εξαγωγικής ωριμότητας. Πιο συγκεκριμένα :

  Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 19 τμήματα εκπαίδευσης στελεχών σε όλη τη χώρα (5 στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη, 3 στην Πάτρα, 1 στην Κατερίνη, 1 στα Ιωάννινα, 1 στην Καστοριά, 1 στην Ορεστιάδα, 1 στο Αγρίνιο, 1 στο Βόλο και 1 στην Κομοτηνή).

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 760 ώρες επιμόρφωσης (40 ώρες ανά τμήμα) σε ειδικές θεματικές ενότητες που αφορούν στην στρατηγική εξωστρεφούς προσανατολισμού, στις διαδικασίες ανάπτυξης εξαγωγών και στην εκπόνηση σχεδίου εξωστρεφούς προσανατολισμού (export action plan).

  Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης οι επιμέρους συναντήσεις/συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, ανά ομάδα στελεχών επιχείρησης (πλέον των 5.500 ωρών coaching).

  Δημιουργήθηκαν συνεργασίες με 25 περίπου εξειδικευμένους εισηγητές και συμβούλους για την παροχή επιμόρφωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

  Σχεδιάστηκαν οι πρώτες δράσεις δικτύωσης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και των εμπλεκομένων στελεχών και επιχειρήσεων σε διάφορες πόλεις πανελλαδικά.

  Αναπτύσσεται μια σύγχρονη διαδικτυακή Πλατφόρμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης των εξωστρεφών στελεχών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο συνεργασίας του ΣΕΒ με τη Google.

Σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας για την Εξωστρέφεια “ΕXPORTEXPERT, προβλέπεται η περαιτέρω εξέλιξη και διασύνδεση με αντίστοιχες δράσεις, όπως η νέα Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την Καινοτομία, με βάση και το μεγάλο αριθμό αιτήσεων στελεχών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από το σύνολο των δράσεων Επιμόρφωσης, Συμβουλευτικής και Δικτύωσης που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του προγράμματος www.sev4enterprise.org.gr, καθώς και στα Γραφεία του ΣΕΒ (τηλ.: 211 5006118, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και του ΣΕΒΕ (τηλ.: 2310 535333, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search