Με πρωτοβουλία επιχειρηματιών και εξαγωγέων της Πελοποννήσου και με την συνεργασία και υποστήριξη των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Ηλείας, δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου. 

Σκοποί του Σωματείου είναι: 

α) Η κατοχύρωση, προστασία και προαγωγή των επαγγελματικών,  οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών συμφερόντων των μελών του.

β) Η προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό και η εκπροσώπηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό των επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα και των κλάδων της οικονομίας, στους οποίους αυτές ανήκουν. 

γ) Η ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στα γενικότερα θέματα της Εθνικής Οικονομίας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό.

δ) Η μελέτη και έρευνα των συνθηκών της αγοράς στον τομέα των εξαγωγών (προϊόντων και υπηρεσιών) καθώς και των ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό. 

ε) Η συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς και με αντίστοιχα επαγγελματικά σωματεία, οργανώσεις και επιμελητήρια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

στ) Η αξιοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων για τη βελτίωση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.

ζ) Η συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς, σωματεία ή επιμελητήρια ανά τον κόσμο και ιδίως στις Βαλκανικές και τις άλλες γειτονικές χώρες. 

η) Η συμμετοχή του σε διεπαγγελματικές οργανώσεις και διεθνείς ενώσεις παρομοίων Συνδέσμων και γενικά διεθνείς οργανισμούς ή όργανα, για την προώθηση των συμφερόντων των εξαγωγέων και γενικότερα των επιχειρηματιών με διεθνή δραστηριότητα. 

θ) Η συμβολή στη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και ειδικότερα της Πελοποννήσου. 

Προτεραιότητα της Διοίκησης είναι ενίσχυση δράσεων για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας όλων των κλάδων (Τρόφιμα, Ποτά, Δομικά Υλικά κ.λπ), η ένταξη μελών στο μητρώο του Συνδέσμου με ανταποδοτικά οφέλη, όπως: ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, η συμμετοχή σε εκθέσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δημιουργία ιστοσελίδας για Β2Β πωλήσεις με συνδυασμένες αποστολές προϊόντων και καθοδήγηση των επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους και φυσικά η άμεση και αποτελεσματικότερη προβολή τους στη διεθνή αγορά και η συνεργασία με τους εκάστοτε επιχειρηματίες. 

Η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής: 

Πρόεδρος:  ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (MOLIA - BLUEBERRY) 

Αντιπρόεδρος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (ILIS QUALITY FOODS ) 

Γεν. Γραμματέας: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ (SEMELI- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ) 

Οικονομικός Επόπτης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ARKAFROZ) 

Έφορος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ (P.MANDRAKOS & CO) 

Εξελεγκτική Επιτροπή 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ (TROUPIS –ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ) 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ (ΗΛΙΑΚΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ) 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ (ARCADIA TERRA)

 

Πληροφορίες – Στοιχεία Επικοινωνίας

T. 271 500 5001 | F. 2710 230236

Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Web. www.eape.gr

25ης Μαρτίου 14, Τρίπολη, 221 00

 

 

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search